Home » Externe. Мировые новости » Ciuperci gigant de 3 kg, în grădina unui sătean din judeţul Cluj
Ciuperci gigant de 3 kg, în grădina unui sătean din judeţul Cluj
Sursă foto: www.descopera.ro

Ciuperci gigant de 3 kg, în grădina unui sătean din judeţul Cluj

Distribuie articolul:

Ciuperci gigant de trei kilograme şi 50 de centimetri diametru cresc în grădina unui localnic din comuna clujeană Suatu, care spune că sunt comestibile, dar că el nu le-a cultivat şi explică apariţia lor prin calitatea solului, acesta fiind tratat cu îngrăşământ natural.

Sursă foto: www.descopera.ro

Sursă foto: www.descopera.ro

Kiss Desideriu a declarat corespodentului MEDIAFAX că s-a trezit întâmplător cu ciupercile gigant care îi cresc în grădină fără să le cultive în mod special şi că acestea apar în special după perioadele de ploi.

„Ciupercile sunt albe, arată ca nişte mingi uriaşe de fotbal. Unele ajung să cântărească trei kilograme şi au un diametru de 50 de centimetri. În urmă cu câţiva ani, grădina pe care o am era folosită ca loc unde păşteau oile şi cred că îngrăşământul natural pe care solul l-a primit atunci a făcut ca ciupercile mele să ajungă uriaşe. Eu nu am cultivat special ciuperci, au crescut ele singure, la întâmplare, şi apar în special după ploi. Sunt şi bune de mâncat, se pot găti, în special sub formă de felii pane, sunt gustoase. Dar ciupercile trebuie culese cât sunt încă proaspete, pentru că la maturitate devin toxice. Toate cele culese până acum au ajuns pane şi nimeni nu a păţit nimic”, a spus Kiss Desideriu.

Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, a lucrat în construcţii, iar în prezent este pensionar şi s-a retras în comuna natală Suatu, judeţul Cluj.

„În grădina casei cultivăm şi legume, avem ardei, vinete, dar şi roşii mari, care ajung şi ele la o jumătate de kilogram. Facem agricultură bio, nu folosim îngrăşăminte chimice”, a mai spus Kiss.

Localnicul din Suatu prepară ciupercile care îi cresc în grădină pentru consumul familiei şi recunoaşte că vecinii se feresc să le guste pentru că, fiind uriaşe, „li se par ciudate”.

Sursă: www.descopera.ro

Distribuie articolul: