Home » Eveniment. События » La Orhei a fost inaugurat un complex apicol de colectare, procesare, ambalare și depozitare a mierii
La Orhei a fost inaugurat un complex apicol de colectare, procesare, ambalare și depozitare a mierii

La Orhei a fost inaugurat un complex apicol de colectare, procesare, ambalare și depozitare a mierii

Distribuie articolul:

La Orhei a fost inaugurat un complex apicol de colectare, procesare, ambalare și depozitare a mierii de albine, grație unui grant oferit de Banca Mondială prin intermediul Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P).

În anul 2019, cinci apicultori s-au asociat și au creat o cooperativă de întreprinzători în scopul modernizării sectorului apicol și creșterii competitivității produselor apicole pe piețele de desfacere. Astfel, 100.000 Dolari SUA au constituit investițiile membrilor, suma de circa 800.000 Dolari SUA a fost accesată printr-un credit cu ajutorul proiectului „Livada Moldovei”, iar în urma depunerii dosarului de aplicare la MAC-P în anul 2020, grupul de producători a beneficiat de 350.000 Dolari SUA.

În prezent, complexul are o capacitate de depozitare a circa 500 tone de producție finită, fiind dotat cu echipament de prelucrare și ambalare a mierii de albini.

Distribuie articolul: