Home » Noutăţi. Новости » Rusia ar putea în 5 ani să dubleze producția de mere
Rusia ar putea în 5 ani să dubleze producția de mere

Rusia ar putea în 5 ani să dubleze producția de mere

Distribuie articolul:

Ritmul de plantare a livezilor de mere și intrarea lor pe rod ne permite să prognozăm ca dinamica creșterii recoltei de mere în Federația Rusă să se păstreze cel puțin încă 10 ani. Iar în următorii cinci ani ne așteptăm la o dublare a recoltei, a declarat pentru agenția TASS Jambulat Hatuov, ministru-adjunct al agriculturii din Federația Rusă.

Actualmente, consumul în Federația Rusă constituie circa 3,5 milioane de tone de mere, însă producem puțin peste 1 milion de tone. Avem ambiția, ca în următorii 5 să dublăm volumul producției pe țară. Și această dinamică se va păstra încă cel puțin 10 ani”, a menționat Hatuov

El a explicat că, principalii factori care vor duce la creșterea volumelor de producție de mere sunt tehnologiile moderne, implementate de fermieri. Ei înființează livezi în sistem intensiv, ceea ce permite obținerea unor recolte mai mari de pe suprafețe mai mici.

Cel mai important rol îl au măsurile fără de precedent de susținere din partea statului. Dacă vorbim despre pomicultură, atunci suprafața livezilor și volumele obținute, corespund posibilităților. În sudul țării – în regiunile Krasnodar, Stavropol, Kabardino-Balkaria, Ingușetia, Daghestan, Belgorod, Voronej, Lipețk – se află principalii jucători din această ramură, care vor contribui la creșterea volumului de producție”, a adăugat Hatuov.

Distribuie articolul: